Sinds kort hebben wij enkele nieuwe producten aan ons gamma toegevoegd.

Magnum Dynalab

Magnum Dynalab is een werkelijke specialist. Deze Canadese fabrikant van FM tuners heeft zich compleet toegelegd op de optimailisatie van radio-ontvangst en radioweergave. Nog slechts weinigen luísteren naar radio. Een radio staat gewoon vaak aan en dient voor velen als een gezellige doorbreking van stilte. Zo niet voor bezitters van een mooie Magnum Dynalab. Deze tuners worden slechts gebouwd om te luísteren naar wat er de kamer binnen komt. Een geweldig medium om interessante discussie- en actualiteitenprogramma's te volgen, maar ook een medium van onschatbare waarde om nieuwe muziek te ontdekken. Een Magnum Dynalab koopt men voor lange tijd en kan eventuele opwaarderingen van de audioset met gemak méé maken.

ASR Emitter

ASR Audiosysteme is één van de weinige écht gespecialiseerde audiofabrikanten ter wereld die vooral doet waar ze echt goed in is, namelijk het ontwerpen en vervaardigen van (geïntegreerde) versterkers die tot de besten ter wereld behoren. Het assortiment bestaat in eerste instantie uit slechts twee basisontwerpen, de ASR Emitter 1 en de Emitter 2 . Schijn bedriegt echter want deze twee modellen zijn verkrijgbaar in een groot aantal varianten en uitvoeringen waarbij naast steeds betere onderdelen en meer vermogen, vooral ontzettend veel aandacht is geschonken aan de voedings- en buffercapaciteit. In de meest geavanceerde modellen wordt de complete stroomvoorziening zelfs verzorgd door accu’s!m Het muzikale eindresultaat is al net zo indrukwekkend als de afmetingen en vormgeving dat zijn.

 

Master Luidsprekers

In 1996 besloot Dynamic Solutions (Master) in het ondernemingsplan een aparte paragraaf op te nemen die volledig gewijd was aan de onwikkeling van high-end luidsprekersystemen. Weinig is zo aan subjectiviteit onderhevig als het menselijk waarnemingsvermogen. Het is vrijwel iedereen bekend dat, uitzonderingen daargelaten, zowel visuele als auditieve waarneming sterk afhankelijk zijn van persoonlijke interpretatie. Bovendien is dat laatste ook nog aan stemmingen onderhevig. We mogen dus vaststellen dat zoiets als een universele norm voor het beleven van muziek niet bestaat. Het is deze selectieve perceptie die ons als producent van hoogwaardige luidsprekersystemen zoveel mogelijkheden biedt. Als het reproduceren van de werkelijkheid het doel moet zijn, zijn we vlug klaar. Dat is onmogelijk. Wat velen ook willen beweren, de dynamiek van het concertgebouworkest of de laagste noot van het orgel van de "Notre Dame" passen niet in uw huiskamer. Als de werkelijkheidsweergave terzijde geschoven kan worden is er voor een serieuze fabrikant de uitdaging naar een interpretatie te zoeken die een zo groot mogelijke groep luisteraars zal aanspreken

Revel

De Amerikaanse Harman High Performance Audio Video groep wilde naast hun topmerken Mark Levinson en Lexicon een even hoogwaardig luidsprekermerk in huis hebben. De meest voor de hand liggende oplossing was om daar een geheel nieuw bedrijf voor in het leven te roepen. Zo kon de vakkennis van een aantal zorgvuldig geselecteerde deskundigen gebundeld worden, met de financiële en technologische ondersteuning van het moederbedrijf op de achtergrond.  Revel was een feit. De eerste luidspreker die het kersverse team lanceerde, was meteen een groot succes.

 

Diapason Astera

De inmiddels bij velen geliefde Adamantes III krijgt er een familielid bij: de ASTERA. Astera is grieks voor "ster". Astera is een soort super-Adamantes. Hij is ongeveer 1,5 keer zo groot als de Adamantes. Er wordt een nieuwe woofer en nieuwe tweeter van Seas in gebruikt, uiteraard weer aan de eisen van Alessandro Schiavi van Diapason aangepast. Astera is traditiegetrouw gemaakt van massief walnotenhout, en het laag/midden is ongefilterd. De kast heeft nog meer geslepen facetten dan de Adamantes.

 

Sign Audio Kabels

Bij de ontwikkeling van Sign Audio Kabels heeft Reginald Buckner, eigenaar en een van de ontwerpers een speciale litze toegepast. Deze litze bestaat uit koperen aders. Elk afzonderlijke ader heeft een beschermende polymeer laag. Door gebruikmaking van deze beschermende laag hebben verstorende invloeden, elektrische en magnetische velden veroorzaakt door mobile telefoons, computers e.d. geen invloeden op de doorgevoerde signalen.

 

Essential Tools

De naam zegt het eigenlijk al: gereedschappen die belangrijk zijn voor de audioweergave, en dus de audiobeleving.
Onze producten hebben betrekking tot de voeding van de audio keten, want de voeding is de basis van alles. Een voeding die niet goed op orde is kan behoorlijk roet in het eten gooien. Denk hierbij aan strooivelden en spikes, afkomstig van externe (niet audio-) apparaten. Ook het niet aanwezig zijn van een aarding, of het juist wel aanwezig zijn van een slechte aarding, kan de audioweergave beïnvloeden.

De 'tools' zijn van een hoge kwaliteit. Door gebruik te maken van netkabels (met o.a. een uitgekiende afscherming), netstekkerdozen (o.a. voorzien van 'ster' bedrading), het vaststellen van fase van lichtnet en audio apparatuur alsmede een goede filtering geeft de muziek een neutrale klank en opent weg naar meer detail in de weergave. 

 

Solid Tech

Sinds 1995 is het doel van Solid Tech het construeren en vervaardigen van audio-ondersteuningsproducten die het mogelijk maken van een audio-systeem opgenomen muziek te reproduceren in een ongehinderde manier. Hierbij streeft Solid Tech naar allerhoogste niveau.

 

Wadia 170i Transport, een kleine, digitale revolutie...

Uw iPod heeft veel meer in huis dan u denkt, en de Wadia 170iTransport opent die deuren: hij tovert uw iPod om in een hoge-resolutie audio- en videoserver. Samen vormen ze een geweldige combinatie: het gemak van personal audio met de prestaties en de veelzijdigheid van uw audio- of videosysteem, voor een aangename prijs.  Adviesprijs: 449,- Euro en verkrijgbaar in zwarte of zilver uitvoering.

Zodra u uw iPod in de iTransport plaatst, transformeert hij dit handzame stukje vernuft tot een mediaserver op audiofiel niveau; een server die een vergelijking met spelers van topkwaliteit moeiteloos aankan, met een bit-voor-bit perfect digitaal signaal via een coaxiale S/PDIF uitgang, met videokwaliteit via component videouitgangen, en met een perfect vormgegeven behuizing als solide basis.

De Wadia ingenieurs hebben zich door de mogelijkheden van de iPod laten inspireren om de grenzen van dit kleinood te verleggen. De iTransport is het resultaat. Een kleine, fijne revolutie, waar ze met recht trots op zijn.

Het Wadia systeem wordt binnenkort uitgebreid met een 151 versterker. De Wadia 151 versterker is een klasse D versterker van 2x 50 watt en heeft enkel digitale ingangen. Het 170i transport wordt zo digitaal verbonden met de 151 versterker en men bekomt zo een hoogwaardig muzieksysteem. Meer hierover zodra de 151 leverbaar is.

Guru Audio

De Zweedse ingenieur en geluidstechnicus Ingvar Öhman ontwierp eind jaren ’80 zijn Quality Manager 10 voor professioneel gebruik in de geluidsstudio. Öhman had de nauwkeurig werkende mini monitor speaker nodig voor zijn wetenschappelijk onderzoek naar het menselijk oor. Al snel ontstond er vraag naar de kleine speaker, in Zweden en daarbuiten. Maar Öhman leverde mondjesmaat en soms pas na enkele jaren. ‘Not a friendly way to do business’, zegt hij daarover nu met gevoel voor understatement. In 2007 overtuigde zijn vriend, de violist Erik Ring, hem ervan de speaker te gaan produceren voor de consumentenmarkt. Met de Guru QM10 lanceert Guru een radicaal nieuwe speakertechnologie, aldus de fabrikant. Dat is volgens diverse publicaties in de internationale pers al direct te zien aan het afwijkende ontwerp: de speaker is breder dan hij hoog is. Voor een optimale weergave moet hij bovendien dicht tegen de muur staan om een volledig en ruimtelijk klinkend muziekbeeld te geven. Compleet anders dus dan conventionele speakers die bij voorkeur meer vrij staan. Dit heeft volgens de fabrikant een onmiskenbaar voordeel: Guru’s nemen weinig ruimte, zijn in haast elke kleinere huiskamer uitstekend te plaatsen en verrassen overal met een betoverende, transparante en doortekende geluidsweergave.

 

Marsh Sound Design

Richard Marsh de ontwerper van Marsh Sound Design is geen onbekende binnen de audiobranche. Zo was hij de uitvinder van de MIT Z serie en ontwerper/designer van Monster Cable. Zijn wereldberoemde condensatoren worden ondermeer in Audio Research en Wilson toegepast. Naast deze aktiviteiten is hij ook technisch adviseur en auteur voor o.a. 'The Absolute Sound', 'Speaker Builder' en 'Stereophile'. Naast de drie voorversterkers waarbij een met buizen heeft Marsh Sound heeft twee stereo eindversterkers binnen het programma. Deze Push Pull Solid State krachtbronnen met respectivelijk 2 x 120 en 2 x 200 watt zijn in staat om zeer laagohmige luidsprekers goed aan te sturen. De volledig uit transistoren opgebouwde eindversterkers hebben zeer veel reserves. Door toepassing van de door Richard Marsh ontwikkelde condensatoren staan deze versterkers garant voor een muzikale karakter. De A200S heeft 2 x RCA en 2 x XLR ingangen en heeft een vermogen van 2 x 120 watt aan 8 Ohm. De andere eindversterker van Marsh Sound heeft een vermogen van 2 x 200 aan 8 Ohm. Deze zeer fraaie gebouwde eindversterker heeft de beschikking over 2 x RCA en 2 x XLR ingangen. De mono eindversterker A450M is echt voor de purist waarbij de versterker in staat luidsprekers met een zeer lage impedanties aan te sturen.

 

Unison Reaserch

Al meer dan 15 jaar worden Unison Research producten over de hele wereld bewonderd en gewaardeerd. Van meet af aan is hun doel geweest om te genieten van het luisteren naar muziek. Omdat dat doel bedrieglijk eenvoudig is, bouwt Unison Research op een levenslange ervaring in zowel ventiel en solid-state elektronica-ontwerp - en een echte passie voor het maken van apparatuur die een eeuwige vreugde brengt.

 

 

 

Meer informatie:
Gydotron Audio
Katrien Lammens
Veldvenne 18
2970 Schilde
T 0473/ 11 65 13
[email protected]
www.gydotron.com